Oss och Linux

Här läser du om Linux och andra operativsystem

För dig som är intresserad av olika typer av operativsystem, samt i vilka versioner dessa finns, så har du kommit till rätt plats. Här får du först lite generell information om vilka system som finns, samt vad dessa fungerar bästa till. Samtidigt som det så kommer du i separata texter och artiklar kunna läsa om de olika operativsystemen Linux, Windows och Apple OS. Här får du reda på vilket som kan vara bästa att välja för dig och hur svåra de är att förstå samt använda.

Dessa olika operativsystem finns sedan också i en mängd olika varianter. Här är det naturligtvis Linux som har de flesta, men Windows är inte långt efter. Är det så att dessa två operativsystem samt hur de fungerar är ett intresse för dig, så kommer denna sida att vara perfekt att läsa. Här kommer du naturligtvis också att få en kortare presentation av Apple OS och de olika vanligaste versionerna som finns av detta operativsystem.

Syftet med Toxme.se

Anledningen att denna webbplats skapats på nätet är att förmedla information rörande olika operativsystem som passar för olika datorer. Du som läser den information som finns på denna sida kommer att få kunskap om vilka av de vanligaste versionerna är som finns av dem, samt kunskapen om vilket som är det bästa valet i olika situationer. I och med det kommer denna webbplats att vara skapad i ett utbildande syfte, med information på en nivå som alla kan förstå.